tel. 885 988 008
Galeria Tumska
  • MENU
  • CATERING WIGILIJNY
  • zdjęcia
  • Przyjęcie komunijne 2023
  • RODO
  • kontakt
  • MENU
  • CATERING WIGILIJNY
  • zdjęcia
  • Przyjęcie komunijne 2023
  • RODO
  • kontakt

dania główne / main dishes

Picture

Specjalność Szefa Kuchni:
Kacze nóżki z leśnymi borowikami na sosie
z szarej renety z pyzami i modrą kapustą

Chef’s specialty:
Duck legs with forest mushroomswith reinette apple sauce, served with dumplings and red cabbage​

​- 51,00 zł -

Staropolskie zrazy z polędwicy wołowej
z kopytkami i buraczkami z cebulą​

Traditional Polish beef sirloin roulades
with potato dumplings and beetroots with onion​

​- 48,00 zł -

Stek z polędwicy wołowej z sosem z zielonego pieprzu,
talarkami ziemniaczanymi i mieszanką sałat

Beef tenderloin steak with green pepper sauce,
potato slices and mixed green salads

​- 81,00 zł -

Tradycyjny kotlet schabowy z kością, z gotowanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną
​
Classical bone-in pork chop with boiled potatoes
and fried cabbage​

​- 29,00 zł​ -

Soczysty szaszłyk z kurczaka z ryżem curry i mieszanką sałat

Juicy chicken shashlik with curry rice and mixed green salads

​- 27,00 zł​ -

Gęsie żołądki w sosie kurkowym
z szarymi kluskami i buraczkami​

Goose stomachs in a mushroom sauce
with gray dumplings and beetroots​

​- 34,00 zł​ -

Golonka z warzywami duszona w piwie,
z gotowanymi ziemniakami i zasmażaną kapustą
​
Pork knuckle with vegetables stewed in beer, served
with boiled potatoes and fried cabbage​

​- 38,00 zł​ -

Ciecierzyca z warzywami i ryżem curry (WEGE)
​​
Chickpeas with vegetables and curry rice (VEGE)
​​

​- 26,00 zł​ -

Sandacz w mące gryczanej ze szpinakiem i suszonymi warzywami na risotto borowikowym

Pike perch in buckwheat flour with spinach and dried vegetables, served with mushroom risotto

​- 42,00 zł​ -

Grillowany łosoś na tagliatelle z warzywami sezonowymi

Grilled salmon with tagliatelle pasta and seasonal vegetables

​- 46,00 zł​ -


DANIE DLA NAJMŁODSZYCH GOŚCI
KIDS MENU


Grillowany filet z kurczaka z frytkami i gotowaną marchewką

Grilled chicken fillet with fries and boiled carrot

​- 15,00 zł​ -

Pieczony łosoś z frytkami i gotowanymi brokułami

Baked salmon with fries and boiled broccoli

​- 25,00 zł​ -

Do zobaczenia!
​

                          

Godziny otwarcia

Pn - Sb: 10:30-20:30
Nd:  ​12-20


​  
           

Kontakt

+48 885 988 008
​restauracja@tumskapoznan.pl


​  
         

Dane osobowe

Informacje na temat przetwarzania danych osobowych dostępne są TUTAJ

  
​
               

Facebook

facebook.com/restauracjatumska

© Galeria Tumska 2016-2020