tel. 885 988 008
Galeria Tumska
  • restauracja
  • menu
    • przystawki / appetizers
    • zupy / soups
    • sałaty / salads
    • dania główne / main dishes
    • deser / dessert
  • oferty specjalne
  • zdjęcia
  • media
  • kontakt
  • restauracja
  • menu
    • przystawki / appetizers
    • zupy / soups
    • sałaty / salads
    • dania główne / main dishes
    • deser / dessert
  • oferty specjalne
  • zdjęcia
  • media
  • kontakt

dania główne / main dishes

Picture

Kacze nóżki z leśnymi borowikami na sosie ze złotej renety, z pyzami i kapustą modrą

Duck legs with boletus on the Reinette sauce with Poznań-style steamed yeast dumplings and red cabbage

​- 44 zł -

Schabowy z kością, serwowany
​z kapustą i ziemniakami

Bone-in pork chop served with cabbage and potatos

​- 28 zł -

Gęsie żołądki w sosie śmietanowym
​z grillowanymi pyzami
i z sałatką z jarmużem na ciepło

Goose gizzards in cream sauce with grilled Poznań-style yeast dumplings and kale salad served hot

​- 28 zł -

Udko z gęsi z sosem śliwkowym, z maślanym puree, karmelizowana marchew

Goose leg  with plum sauce, buttery pommes purée and glazed carrots

​- 45 zł -

 Karczek z dzika w czerwonym winie z rozmarynem, pierogi nadziewane farszem ziemniaczanym i grillowane warzywa

Wild boar neck with rosemary red wine sauce, potato-stuffed dumplings and grilled vegetables

​- 40 zł -

Filet z kurczaka w szynce wędzonej
z szałwią, 
podana z talarkami
​i brokułem z migdałami

Chicken breast fillet wrapped in smoked ham with sage served with potato slices and broccoli with almonds

​- 30 zł -

Golonka z warzywami duszona w piwie z ziemniakami pieczonymi i kapustą zasmażaną 

Pork knuckle  braised in beer with vegetables,
fried potatoes and pan-fried cabbage

​- 34 zł -

Stek z polędwicy wołowej  z sosem pieprzowym, talarkami z ziemniaków i sałatą

Beef tenderloin steak in pepper sauce with potato slices and lettuce

​- 65 zł -

Staropolskie zrazy z polędwicy wołowej,
​ze złocistymi kopytkami i buraczki

Polish beef roulades with golden-fried potato dumplings and beetroot salad

​- 40 zł -

Picture

Sandacz na trawie z porów i suszonych pomidorów z bukietem warzyw
​i pure z topinambura

Pike-perch on sliced leeks and sun dried tomatoes with vegetables
and buttery pommes purée

​- 42 zł -

Łosoś z pieca z czarnuszką, szpinakiem, ziemniakami i sosem musztardowym

Oven-baked  salmon with black-caraway with spinach,
potatoes and mustard sauce

​- 42 zł -

Zapiekanka z marynowanych buraków, ziemniaków z jarmużem i z kozim serem (WEGE)

Pickled beetroot gratin with potatoes, kale and goat cheese (VEG)

​- 25 zł -


DANIE DLA NAJMŁODSZYCH GOŚCI
KIDS MENU


Panierowany filet z kurczaka, frytki (lub ziemniaki), gotowana marchewka

Breaded chicken fillet  with chips (or boiled potatoes)  and cooked carrots

​- 15 zł -

Do zobaczenia!
​

                          

Godziny otwarcia

Pn - S: 10:30 - 20:30
N:         ​12:00 - 20:00


​  
           

Telefon

+48 885 988 008


​  
         

Email

restauracja@tumskapoznan.pl

  
​
               

Facebook

facebook.com/restauracjatumska

                       © Galeria Tumska 2016 

✕